Specjalista ds. kontroli jakości

Wymagania

  1. Wykształcenie  wyższe  (preferowana technologia żywności, inżynieria i zarządzanie produkcją, biochemia i pokrewne)
  2. Minimum 3 letnie doświadczenie na stanowisku specjalisty ds. kontroli jakości w zakładzie produkcyjnym (sektor spożywczy)
  3. Dobra komunikacja i współpraca w zespole
  4. Analityczne myślenie

 Główne obowiązki

Do głównych zadań pracownika na stanowisku Specjalista ds. kontroli jakości należą :

  1. Kontrola dostaw i surowców wejściowych, zgodnie z wytycznymi firmy oraz dokumentacją wewnętrzną
  2. Nadzór nad produkcją i kontrola wyrobu gotowego w trakcie procesu produkcyjnego
  3. Zwalnianie wymieszanego produktu do rozlewu poprzez pomiar ekstraktu, kwasowości oraz ocenę organoleptyczną  lub inne wymagane oznaczenia
  4. Archiwizacja prób surowców oraz produktu gotowego
  5. Aktualizacja specyfikacji surowców oraz produktów gotowych  w języku polskim i angielskim.
  6. Kontrola poprawności danych zawartych na etykietach oraz zadrukach folii w języku polskim i angielskim
  7. Raportowanie wyników kontroli i niezgodności oraz nadzór nad działaniami korekcyjnymi
  8. Kontrola przebiegu i skuteczności procesów mycia i dezynfekcji linii produkcyjnych
  9. Współpraca z Działem Produkcji, Magazynem, Działem Obsługi Klienta, Działem Handlowym i Księgowością
  10. Przekazywanie receptur produkcyjnych Kierownikowi Produkcji
  11. Współudział w tworzeniu dokumentacji GHP, GMP, HACCP, IFS
  12. Udział oraz przeprowadzanie audytów wewnętrznych oraz zewnętrznych (dostawców )
  13. Współpraca z dostawcami i odbiorcami polskimi i zagranicznymi.

Oferujemy

  1. Praca w systemie zmianowym
  2. Możliwość korzystania ze szkoleń – podnoszenie kwalifikacji
  3. Pakiet ubezpieczenia PZU
  4. Kawa/herbata
  5. Praca w młodym i dynamicznym  zespole

Aplikuj:

    Imię i nazwisko (wymagane)

    Adres kontaktowy email (wymagane)

    Telefon kontaktowy (wymagane)

    CV (wymagane) DOC, DOCX, PDF


    Kod:
    captcha
    Wprowadź kod: