PURENA –  OFERTA SYSTEMOWA DLA GASTRONOMII

Poznaj nasze profesjonalne produkty dla kanału HORECA: zagęszczone soki 100%, nektary oraz napoje, a także przeciery i zupy. Sprawdź również nasz dedykowany system dyspensyjny, wraz ze wsparciem sprzętowym, serwisem i wyposażeniem. Poniżej znajdziesz listę naszych produktów – wybierz interesującą Cię ofertę i przekonaj się, które rozwiązanie Pureny będzie dla Ciebie najlepsze! Jeśli chcesz się dowiedzieć, dlaczego Purenę wybierają restauracje, hotele, szkoły i bufety w całym kraju, to czytaj dalej

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z NASZĄ OFERTĄ KONCENTRATÓW SOKÓW DEDYKOWANĄ DLA HOTELI,
RESTAURACJI, SZKÓŁ CZY BUFETÓW ŚNIADANIOWYCH

soki 100%

Icon

lemoniady i kompoty

Icon

nektary

Icon

przeciery

Icon

zupy

Icon

napoje

Icon

zdrowy sklepik

Icon
Kompleksowa
oferta dla szkół
zobacz

POSTMIX

Icon
Produkty do urządzeń
chłodzących PURENA
zobacz
PURENA – PROFESJONALNE PRODUKTY DLA GASTRONOMII

Produkty oferowane dla kanału HORECA pod marką PURENA to przede wszystkim zagęszczone, 100 % soki, nektary i napoje. Rynek, a z nim preferencje klienta ewoluują, dlatego wielką popularnością w ostatnim czasie cieszą się też nasze kompoty i lemoniady w formie zagęszczonej. Forma zagęszczona jako koncentrat oznacza,
iż dostarczany jest produkt, z którego dopiero przygotowujemy gotowy sok czy napój, przez bezpośrednie odtworzenie (zmieszanie) wodą. Technologia produkcji soków zagęszczonych polega na wyciśnięciu gotowego soku z owoców lub warzyw i zagęszczenie jedynie przez odparowanie wody. To nowoczesna technologia, która zapewnia smak, wysoką jakość i trwałość produktu przy zachowaniu walorów odżywczych. Z soku zagęszczonego PURENY otrzymuje się gotowy sok 100% przez odtworzenie (wymieszanie) z dokładnie taką ilością wody, jaką pierwotnie odparowano. Tylko wtedy można mówić, iż sok jest stuprocentowy.

WSPARCIE SPRZĘTOWE

Oferta systemowa oznacza nie tylko same produkty (koncentraty),  ale także serwis i szkolenia ?JAK TO WYKONAĆ? oraz WSPARCIE SPRZĘTOWE w profesjonalne dyspensery chłodzące automatyczne POSTMIX, półautomatyczne PREMIX,  czy nawet dzbanki, miarki czy słoje. Zadaniem głównym wsparcia sprzętowego jest ułatwienie przygotowania już finalnego soku czy napoju (czyli przywracania do formy produktów gotowych z formy koncentratu), a także właściwe schłodzenie i sprawne wydawanie porcji. Adekwatny dobór właściwego urządzenia do obiektu HORECA wynika z realnych potrzeb i skali zużycia  napojów zimnych.

WARZYWA, PRZECIERY OWOCOWE i ZUPY

Nasza bogata kompetencja w przetwórstwie owoców i warzyw znalazła również zastosowanie w najnowszych, innowacyjnych rozwiązaniach CONVENIENT FOOD: koncentraty i przeciery warzywne, zagęszczone zupy czy przeciery (pulpy) owocowe – do szerokiego zastosowania w cukiernictwie i lodziarstwie, placówkach żywienia, stołówkach oraz obiektach typu STREET FOOD czy BISTRO. Z nami sprawnie, szybko i smacznie przygotujesz domowe lody, naturalną zupę wegetariańską czy deser warstwowy. Natura daje nam paletę milionów rozwiązań, a ogranicza nas tylko nasza kreatywność i wyobraźnia.

TWÓJ MAŁY WKŁAD W EKOLOGIĘ DAJE WIELKI EFEKT

PURENA czerpie swą przewagę nad tradycyjnymi produktami w kartonach czy butelce dzięki eliminacji wielu problemów, takich jak przestrzeń magazynowa, duża waga transportowa czy ilość emitowanych odpadów i śmieci. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych, lekkich opakowań (saszetki w folii wielowarstwowej) oraz formule ,,zagęszczone?, na 1 litr zużytego soku w placówce HORECA wytworzona zostaje 5 krotnie mniejsza ilość opakowań i  śmieci.

Dobra relacja jakości do ceny jest wynikiem zastosowania tych samych surowców, jakich używa dzisiejszy przemysł sokowniczy bezpośrednio w gastronomii, z pominięciem wielu ogniw łańcucha dostaw i dzięki odtwarzaniu soku zagęszczonego do soku gotowego nie w fabryce (jak dzieje się to w rozwiązaniach tradycyjnych), a bezpośrednio w obiekcie HORECA.

Teraz to ty możesz stać się producentem soków!

POZNAJ OWOCOWE PRZEPISY STWORZONE
Z MYŚLĄ O GASTRONOMII